TÜRK KÜLTÜRÜMÜZÜN YEMEĞİ, GÖZLEME
Bakanlığımızın uyguladığı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu ay Dağağzı Ana Sınıfımız ve Büyükkaynarca Ana Sınıfımızda gözleme yapıldı.
Dilimizin Zenginlikleri projesinde, Şubat ayı Kültürel Değerlerimiz kapsamında 'gözleme' ele alındı. Başağın yolculuğu ile ekmek oluşum süreçleri anlatıldı ve uygulandı. Velilerimizin de katılımı ile etkinliğimiz çocuklar tarafından eğlenceli bir şekilde gerçekleştirildi.
Projede yer alan kültürel öğeler içeren etkinlikler hazırlaması ve tanıtılması kapsamında Türk kültürümüzün yemeği gözleme yapan çocuklar, önce hamurun yoğurma aşamalarını izlemiş daha sonra da kendileri hamur açıp, açılan hamuru pişirerek sürece aktif katılım sağlamışlardır. Bu etkinlikte öğrencilerimizin hoş vakit geçirmesini sağlayan öğretmenlerimiz Selda ARIKAN, Büşra SERFİÇE öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.